Frågor




Hej!

Jag skulle inte vilja säga att jag är översocial men det är inte det att jag har svårt att ta kontakt med människor. Jag hittade snabbt vänner men det tog ett tag innan jag blev tight med någon. Allt är väldigt ytligt i början. Jag inser nu hur fruktansvärt dålig jag var på engelska så du behöver verkligen inte vara orolig över språket, det kommer! Nu pratar jag utan några problem och det är ganska kul att snacka med mina kompisar om hur min engelska var i början och hur den är nu. Jag tror verkligen inte du ska oroa dig för att bli mobbad. Amerikanare är schysta! Visst finns det ”mean girls” men se bara till att inte bli för bra vän med dem. Försök vara öppen och ge alla en chans.

Min värdfamilj är jätte bra, jag hade tur! Värdfamiljen är superviktig och fungerar det inte går det alltid att byta. Även om det kommer kosta en del jobb så tycker jag det är sjukt värt att ha en bra familj som man känner sig trygg i. Mina värdförälrar är något äldre men det tycker jag bara är skönt, de är aktiva och hr tid att göra saker hela tiden. Klart det skulle vara kul att ha ett syskon men det gör verkligen inget att jag inte har det. Nu kan jag ju vara med vilka jag vill.

Det klart att jag saknar alla hemma och det ska bli himla kul att se alla igen men det är inte så att jag vill åka hem ännu. Är liksom inte färdig. Hemlängtan kommer över en då och då. Det måste man räkna med. Jag känner mig hemma här även om det inte är riktigt som hemma ;)

Fråga igen om det undrar något mer! Kram



Hej Hanna!

Mina värdföräldrar köpte min telefon och mitt abonnemang är genom min värdpappas företag så jag behövde inte alls tänka på något sånt. Jag tror de andra utbytesstudenterna på min skola köpte en mobil här eller tog med en från hemma och de köper nu ett kort varje månad för typ 50 dollar och då är alt unlimited. De sa att abonnemangen sträcker sig över ett år. Det där med telefon kommer läsa sig när du är här kan jag lova men tänk på att skaffa fria sms då du måste betala för de din mobil tar emot + de du skickar (inte som i sverige)

Kul att du läser! Kramar

Swedish prinsess

Idag i skolan kom tre olika fram till mig och med stor entusiasm berättade de för mig att igår kväll fick Sverige en ny prinsessa. Jag läste det på facebook på väg till skolan så jag visste det redan men jag tyckte ändå att det var lite kul att de hade sett det och var som de sa exalterade att få berätta för mig haha.

Efter skolan hade jag simmöte och efter drog jag och Kayli hem till Allie. Det var tänkt att vi skulle dra på Zumba med det blev att vi åt istället (som alltid). Kom nyss hem och nu är jag jätte trött. Har dragit på mig världens förkylning och jag vill bara bli frisk innan måndag. Men innan jag går och lägger mig ska jag läsa mina svenska tidningar som kom på posten idag. Tack! Kan säga att det ska bli bra att bli lite uppdaterad om svenska modet för kläd stilen går utför. Dagens klädsel: Yoga Pants, KU t-shirt, zip tröja, gympa skor och sist men inte mist ryggsäcken! Måste dock säga att det inte finns något skönare och varför klä upp sig när man inte måste? Jag klagar iaf inte!

Fettisdagen

Idag är det då som säkert ni alla vet fettisdagen. Inte här dock… för mig som älskar semlor är det inget kul men jag ska inte klaga. Ni är värda att ha en dag att feta er lite extra på. Här i USA kan man göra det när man vill.

Igår var det ”the president day” de flesta skolorna hade då ledigt men inte min. Här är man nämligen republikaner.

Idag är vädret jätte fint! 16 grader och sol idag. Imorgon ska det bli 18 grader. Jag hoppas verkligen att det inte kommer bli minusgrader igen men det kommer det nog bli…

Just nu kollar jag på 2 broke girls. Älskar det! Kan ni kolla på den i Sverige tycker jag absolut nu ska göra det. Snart kommer också Pat hem. När hon gör det åker vi troligtvis in till stan och shoppar lite. Man kan ju göra sånt när man inte har läxor haha

                              
Denna hade jag mer än gärna tryckt i mig just nu...

Ha en bra dag, Saknar er!

February 18th

Vill bara börja med att säga att strumpor i håret funkar inte. Tror det hade funkat bättre om jag lät det torka men när jag hade inne kände jag mig så sjukt tappad så jag tog ut dom. Förlåt om jag skrmde er...

Just nu skypar jag med Emma och Ida för dom är så himla bra.

Igår var det basket men matchen sög så jag, Miranda och Olivia till ett Andover - Andove Central game istället. Efter det Drog jag Olivia och Cinai till bion och gick på "the Vow". Riktigt bra film. Perfekta killen!

February 16

Alla hjärtansdag dejten var lyckat! Filmen var jätte bra så det var roligt. Just nu har jag en fyradagars helg så i går efter skolan åkte jag och Ashton hem hit. Vi gjorde ”pizza rolls” och oreoshake… tjocka? JA! Efter det mötte vi upp Shayla och åkte hem till Ashton och bakade och kollade på The Notebook. Åh vilken bra film det är! Imorse var Ashton tvungen att åka på ”stucomöte” så Shayla och jag drog en frukot/brunch på Ihop. JAG ÄLSKAR IHOP haha. Idag är det torsdag och det innebär Zumba med Kayli, Allie, Lexie och Keanu.

                              

Jag försöker testa på så många amerikanska grejer som möjligt och med tanke på att jag checkat av det mesta på mat lisan måste jag nu hitta nya saker att testa. Idag kör jag ”curl your hair with socks” Känns sjukt konstigt men snart vet vi om det funkar lika bra för mig som det gör för andra… Ha en bra dag!           
          

Some people call it Valentine’s day. I call it Tuesday

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev men jag tänkte att eftersom det är alla hjärtans dag så ska vi festa till det lite. Har inte jätte mycket tid så jag kommer inte skriva en long roman om vad jag gjort senaste tiden men jag har haft det bra.

Idag är det som sagt alla hjärtansdag. En rolig dag för alla par men för singlar är det bara en vanlig Tisdag. Lite deppigt kan man tycka men det tycker inte jag för jag har en dejt… SHAUNA! Haha vi kände att vi också var värda och gå ut på restaurang och gå och se en film så vi bestämde oss för att ta tag i saken. Ikväll bir det därför ”this means war” och mat på ”Red Robins” wii!

Men för er andra singlar som inte har en dejt och som tycker det här med alla hjärtansdag är lite jobbigt har jag googlat upp en lista som förhoppnings vis ska få er att må bättre.

Positiva saker med att vara singel
(http://www.svenska-artiklar.se/Article/F-rdelar-med-att-vara-singel-/3)

1. Singlar äter nyttigare och mindre mat än personer som lever i en par relation.
2. Som singel slipper du elaka gliringar för att du köpt ett par nya stövlar eller en fiskerulle för 2000 kr.
3. Som singel kan du köpa vilka kläder du vill. Ingen tycker att byxorna är för gubbiga eller kjolen för kort.
4. Som Singel kan du komma hem klockan 03.30 utan att behöva förklara var eller med vem du varit.
5. Du kan själv välja vilka möbler du vill ha hemma.
6. Du kan ha sex med vem som helst, utan skrupler eller dåligt samvete. Du kan, men behöver naturligtvis inte.
7. Du slipper tänka på alla födelsedagar, bröllopsdagar, allahjärtansdagar och det blir en julklapp mindre att handla. Du kan istället köpa en extra julklapp till dig själv.
8. Du slipper alla gräl. Du har alltid rätt i allt!.
9. Som singel så får du åka på semester, med vem du vill, dit du vill.
10. Som singel är det ingen som tjatar på dig hemma om allt som du måste göra.
11. Ingen ger dig dåligt samvete när du måste jobba över, igen.
12. Som singel slipper du träffa din förra partners jobbiga släkt.
13. Som singel så kan du ha ditt hem precis som du själv vill. Du slipper alla gamla ärvda möbler som ser förskräckliga ut.
14. Du är helt fri att ge dig hän i en ny intensiv romans. Med vem du vill!
15. Som singel så behöver du bara ansvara för din egen ekonomi. Du slipper att ständigt oroa dig för vad partnern köper för era pengar.
16. Du kan om du vill förverkliga alla dina drömmar. Var det inte dags för den där omtalade Afrika resan? Eller att äntligen gå den där kursen du funderat på.
17. Det är roligare att gå på fest som singel. Kanske träffar du någon just denna kväll?
18. Det är okej att flirta med vem som helst, var som helst, hur mycket som helst.
19. Du bestämmer vad du ska se på tv. Du bestämmer över fjärrkontrollen!
20. Du kan lyssna på vilken musik du vill i bilradion eller hemma.
21. Du behöver bara göra dig snygg för dig själv. Du kan om du känner för det vänta en dag extra med att raka ansiktet eller benen.
22. Du kan klä dig som du vill hemma. Du kan gå runt hela dagen i den där myströjan och byxorna med håll i.
23. Du är fri och kan göra allt du vill utan att ständigt visa hänsyn till en partner. Du behöver aldrig mer ha dåligt samvete!
24. Du slipper ligga vaken på natten för att någon pratar i sömnen, snarkar, gnisslar tänder, har kalla fötter, sparkas, tar hela täcket eller kudden.
25. Du kan återigen börja umgås med kompisen som din förra partner tyckte illa om.
26. Du får ha din rakhyvel ifred. Du slipper ha toalettlocket uppfällt.
27. Singlar bryr sig mer om sig själva. Både kroppsligt och själsligt. Singlar ser bättre ut än personer som lever i parrelationer. De är mer måna om sitt utseende.
28. Singlar väger ofta mindre än personer som lever i en parrelation.
29. Som singel kan du sitta framför datorn hela natten utan att någon klagar. Datorn är alltid ledig.
30. Som singel kan du låta någon kille eller tjejkompis sova över på soffan utan att någon blir irriterad eller svartsjuk. Din soffa är ledig!

Nu ska jag gå på min dejt! Ha en bra jag och lycka till med kärleken.

College Signings

Idag efter skolan var det ”signing” for footballskillarna som ska spela football i college. Jag, Jaime och Tiff gick och kollade eftersom Tiffs pojkvän var en av de 8 killarna som signade för 3 olika skolor. Det betyder att några kommer spela tillsammans och det är dom sjukt taggade för eftersom vi vann state detta året. Det var massa folk där och efter bjöds det på tårta så vi kände oss nöjda med att vi gick!
Har tyvärr inga bilder från idag men jag lägger istället upp två bilder från när Jessica och Katelynn Signade för volleyball och Cowley County
 

Vädret idag var helt underbart. 18 grader, klarblå himmel sol och vindstilla. Därför kände jag att jag inte kunde stanna inne så jag tog på mig löparkläderna och gick ut och sprang. Svensk som jag är tog jag såklart på mig en springjacka, tänkte ”det är ju februari”. Jackan var för varm så den blev lämnad i ett dike för att senare bli upphämtad på vägen hem. Kan inte fatta att jag var ute och sprang 3 miles i linne och shorts haha galet!

RSS 2.0