En dag här

Har fått många frågor både här och på facebook om hur en dag här ser ut så jag ska försöka berätta allt.

Klockan ringer på 06.15. Jag går upp efter att ha klickat på ”snooze” några gånger, går ner och gör frukost (mamma, jag saknar att du gör den för mig). Efter det gör jag mig i ordning och klär på mig kläder för skolan. Modet här är INTE som i Sverige… Här är det hetaste: Rockets t-shirt (rockets= skolans olika sportlag), sportshorts och flip-flops. Man ska se att du sportar! Jag har dock ännu inte hängt på den trenden förutom skorna (converse är helt fel här).

Klockan 07.15 hämtar Rose Hills skolbuss 29 upp mig vid brevlådan. Skolbussen ser exakt ut som den i rasten och busschauffören påminner om rastens busschaufför. Hon är hel cool med stora solglasögon utanför sina vanliga. Det värsta med bussen är att den saknar AC vilket betyder att man typ är svettig innan man ens kommit till skolan.

07.55 ringer klockan och då ska man vara inne i sitt klassrum. Min första klass är Drama. Det är roligt och ganska slappt så det passar mig!

Min andra lektion är LaBelle Chanson (kör) inte det roligaste eftersom vi bara sjunger sjukt höga sånger men det funkar för tjejerna i kören är helsköna!

Efter kören har jag amerikans historia och tro det eller ej men det är faktiskt roligt. Min lärare är bra så vi hittar på roliga saker. Just nu ser vi film så jag gillar’t!

På 4th hour har jag junior engelska (är senior men alla utbytesstudenter har junior engelska) Min lärare är mrs. Hutter. Hon är cool! Typ 60 år och älskar pingviner, det är bilder på pingviner överallt i hennes klassrum och första dagen hade hon en föreläsning om hur fascinerande pingvinerna är. Det bästa är också att när man frågar henne något på en fråga ger hon svaren på typ tre haha. I mitten av denna klass har jag lunch.

Nu har jag Algebra 2 som är typ som matte a+b så det är bra för jag kan det ju redan! Det enda svåra just nu är att fatta alla matteord.

Min sjätte lektion är Team Sports inte jätte kul eftersom jag inte kan några av de amerikanska sporterna men jag lär mig nog snart!

På sjunde och sista klassen för dagen har jag franska 2. Jag var tvungen att välja ett språk så jag tog en enkel franskaklass eftersom jag redan kan ganska mycket franska (men amerikanarna är bättre på språk är vad jag trodde). Det bästa med den klassen är att jag lär mig engelska basicord som jag har glömt bort.

När skolan är slut (15.05) går jag direkt till cross countryn. Det är fruktasvärt jobbigt men jag blir bättre och bättre! Kan säga att jag aldrig mer ska klaga på att jag är varm när jag kommer hem till Sverige för här har det varit över 100 F varje dag ända sedan jag kom.

Jag kommer hem halv sex varje dag. Pat eller Ken hämtar mig på skolan och då åker vi hem och äter, jag tar en dusch gör mina läxor, kollar på TV (Pat följer typ alla serier man kan se) och sen går jag och lägger mig.

Hoppas ni är nöjda även om jag inte har bilder men det kommer, det kommer!

Har ni mer frågor är det bara att fråga på.
Kram <3

Camping

Min helg var grym! Lördagen började med att jag Pat, Lauren och Elijah Åkte och kollade på Lakelins football game. Det var otroligt varmt men roligt. Nu kan jag lite om den sporten i alla fall. Senare samma dag hämtade Denae och Shauna upp mig, vi åkte till sjön i El Dorado. Där åkte vi ring vilket var riktigt kul! Vi skulle egentligen bara stanna över kvällen men vi hade så kul att vi blev kvar över natten i Denaes husvagn. På morgonen åkte vi mer ring och efter det åkte vi hem. Jag saknar verkligen att bo nära havet, för även om vi har sjöar här är det inte samma grej.Fredag

Idag fick jag ett sms av coachen om att vi inte hade någon träning idag. Jag typ hoppade av glädje haha, det var så skönt att gå hem och chilla i poolen istället för att nästan dö uder träningen. När jag kom hem var Laney och Elijah (mina "syskonbarn") här så jag hängde lite med dom.

Jag, Denai och Arin skulle ju åka till en sjö i El Dorado men det blev inte så för Denai var tvungen att vara barnvakt ikväll så vi ska troligtvis åka dit imorgon. Jag laddar! Istället kom Anne förbi en stund. Hon är också utbytesstudent men från Tyskland. Det var mysigt och vi gjorde svenska/tyska pannkakor vilket var sjukt gott.

Här är en bild på mig och Elijah:

Snart helg!

Imorgon är det äntligen fredag haha! Denna veckan har gått galet fort... Men jag gillar det. Imorgon efter skolan ska jag och två tjejer från cross countryn åka till en sjö i El Dorado. Där ska vi åka vatten skidor och ring (eller tubing som det heter här), tror det kommer bli ganska så jätte grymt!

Hot!

Igår tränade vi efter skolan. Det var fruktansvärt varmt, 43 grader! Jag klarade bara av att springa 2 miles och gick tillbaka. På grund av värmen beslutade vår coach att vi skulle springa på morgonen istället. I morse klockan 6 stod jag redo utanför skolan för att träna och det gick faktiskt ganska bra! Jag och de andra två utbytesstudenterna sprang 4 miles (de andra sprang 6 haha), men jag är stolt över mig själv! Det bästa med morgonträningen var nog att vi var lediga på eftermiddagen och det var nice. Dock fick jag ta bussen hem och den har ingen AC så det är VARMT! Efter skolan tog jag och Pat ett låångt bad i poolen! I morgon är det skola, träning och sen middag på Pizza Hut med teamet. Visste ni att Pizza Hut startade här i Wichita?

Cross Country

Idag har jag tränat för första gången på läänge... Jag har på riktigt börjat träna löpning! Hur många gånger har man inte bestämt sig för att börja springa regelbundet? Nu har jag inte längre något annat val än att spring några miles varje dag. Tjejerna i laget var jätte snälla och goa mot mig så det känns bra. Har nog aldrig varit så trött och så fruktansvärt svettig efter en träning som jag var idag. Det är sjukt varmt ute, runt 100 F (vet inte i C). De anrda tjejerna har tränat hela sommaren så dom är lång före mig men jag hängde med ganska bra ändå. Kan också berätta att skolan och engelskan går bättre och bättre. Idag hängde jag med på nästan allt... Kan bra säga att ni ska vara glada att ni har nyklar till hänglås och inte kod, rasterna här är nämligen bra 5 min långa och det tar typ 5 min för mig att öppna mitt skåp... Fail! Hoppas ni har det bra! Puss

The Help

Ikväll har jag och Pat varit på bio. Vi såg ”The Help”. Det var inte en film jag skulle valt men den var faktiskt riktigt bra! Den handlade om hur de vita utnyttjade de svarta på 60-talet här i USA. Den var både seriös och riktigt rolig men det är en film man ska se på bio med sin mamma och inte med kompisar haha.

Jag kan bara säga att biograferna i Sverige kan slänga sig i väggen. Den här var hur stor som helst med fetaste duken och grymt ljud! Jag köpte en ”liten” dricka men den var typ lika stor som ”stor” är i Sverige. Tyvärr fick jag inte ta några bilder där inne men åk till USA och se det med egna ögon  ;)

Rodeo och Tivoli

Ikväll har jag och några kompisar varit på Rodeo och tivoli (sånt som flyttar runt). Det var så kul och jag hade en riktigt bra kväll!

Bilder

Här kommer lite bilder från resan och från när vi körde go-cart
High School

I onsdags var första dagen i skolan. Allt är så annorlunda från svenska skolan. Här har vi samma klasser varje dag och under samma timma. Och ja det är som i filmerna… När klockan ringer reser sig alla upp även om läraren fortfarande pratar. Första dagen var inte den bästa dagen i mitt liv… det var svår att förstå allt och så men för varje dag kommer man in i det mer och mer så det blir bara bättre och bättre. Ikväll har jag varit på ett back to school party som skolan anordnade det var så roligt! Jag träffade massa nya människor och alla var jätte trevliga. Det var ”min kompis” Megan som presenterade mig för alla och nu kan jag faktiskt säga min kompis för vi är vänner nu :) Hon är en cheer-leader och sjukt trevlig så hon känner typ alla. Här kommer några bilder från kvällen.


I USA!

Mycket har hänt sen jag skrev sist! Jag kom hit sent på lördagskvällen. Resan gick bra förutom att planet som skulle ta mig från Cicago till Wichita var borta så jag fick vänta där i 8 timmar istället för 6. På söndagen var vi I kyrkan, det var en ganska liten kyrka men den var söt! På kvällen var jag min värdmamma Pat och två av barnbarnen på musikalen the little mermaid (lilla jungfrun) det var jätte kul! Igår var jag och Pat i skolan och valde kurser. Jag tog bara enkla... Efter det var jag och träffade andra utbytesstundenter på ett ställe som heter "Alley". Vi bowlade och körde go-cart, det var sjukt kul! På kvällen var jag hemmer hos en tjej som heter Megan, hon hade ett back to school party så det var väldigt kul att träffade folk I skolan. Idag har jag varit I skolan item och fixat med massa papper. Det är så mycket att fylla I men nu är vi klara. Vi har också vartit och fixat en telefon. Så nu kan jag smsa igen. Ikväll ska vi ha ett pool-party här hemma, det kommer bli grymt! Jag kan tyvärr inte lägga upp några bilder idag för jag har inte fixat internet på min dator så just nu använder jag Pats iPad. Hoppas på att ha Internet i slutet av veckan! För på söndagar ska jag ju skypa haha Puss på er! Saknar er alla... <3

1 dag kvar

I morgon är det äntligen dags! Som jag har längtat... Ändå kan jag inte fatta det haha.
De senaste dagarna har jag haft fullt upp. I tisdags var mina kompisar här och så hej då. Jag är så glad att så många kom! Igår hade mina fina vänner fixat en brunch för mig hemma hos Magda det var guldvärt! På kvällen var min släkt här och sa hej då. Det var jätte mysigt. Bilder från dagarna kommer någon dag.

Nu står väskorna packade i hallen. I morgon bär det som sagt av, först till stockholm och sedan vidare till USA!

Hej!

Jag heter Stina. Är 16 år och kommer från Göteborg. Året som ligger framför är inte vilket år som helst. Jag på fredag tar jag nämligen mina väskor och åker till USA i tio månader. Jag har fått placering i Kansas och staden Wichita. Allt känns jätte bra!

Här på bloggen kommer ni få läsa om mitt år. Om ni har några frågor är det bara att fråga på!

//Stina

RSS 2.0