Nytt inlägg, woho!

Med lite tryck från mina vänner gör jag nu ett fint blogginlägg… Vet inte ens var jag ska börja men jag ska försöka berätta om höjdpunkterna sen sist.

Fredagen förra veckan åkte jag Denae och Shauna och shoppade och gjorde våra naglar. Det var riktigt skönt och inte så dyrt så fina tånaglar kommer jag ha hela tiden tills jag åker hem. Efter det åkte vi hem till mig för att sova över och ”kolla” på en film som visade sig vara riktigt dålig så det slutade med att tvn var på mute och vi snackade istället. 


Måndag efter skolan kom Drake, Macy och Blaze. Deras föräldrar (min ”bror” och hans fru) var i Las Vegas så barnen sov här från måndag till torsdag. Dom är så sjukt söta om ni ville veta.
 

På lördagskvällen var jag med Sky, Sandra och Ashlyn. En tjej på skolan fyllde år och hon hade en bonfire så vi bestämde oss för att åka dit en stund vilket var kul.
 
 

I tisdags hade vi första simmötet. Första träningen är inte förens februari 27 men nu måsta jag börja försöka komma i form igen. Därför drog jag och Shayla till ”the Y” för att träna. Efter det åkte vi till skolan där det var basketmatcher. Bild på mig och Lauren för jag hade ingen på mig och Shayla


Efter skolan i torsdags var jag med Megan. Hon har precis fyllt år så jag ville ge henne en present. Vi bestämde oss för att dra och kolla på wrestlig. Jag hade aldrig sett wrestling innan men det var roligt dock skylt läskigt i början haha. Har inga bilder...

Fredag, i skolan frågade Shauna mig om jag ville går och åka skridskor men henne och Cinai. Tänkte att det kunde vara en rolig grej så vi drog till ishallen en stund. Efter det åkte vi till McDonald’s och sedan hem till Shauna för att sova över.
 

Igår var jag väldigt trött så jag stannade inne och kollade på tv. Trots att jag helst bara stannat hemma följde jag på kvällen med Denae och Arin för att shoppa och efter der var vi hemma här och kollade på film och snackade.

Idag efter kyrkan åt Pat och jag på Pizza Hut. Älskar deras pizzor! Vi åkte också in till mallet för att byta ett par byxor jag köpte. Blev såklart lite annat också. Bl.a. ett par skor och en jätte fin sommarklänning. Jag vet att det bara är januari men jag kunde inte låta bli.

Just nu är jag supertrött efter en helg med sjukt lite sömn. God natt!

Film

Sjukt synd att jag failar sönder i början men den var på och det viste jag inte... det är också synd att jag rör på kameran hela tiden med det är i alla fall en film...

KU Basketball!

 Något alla borde få uppleva är en riktigt bra college-match. Kansas University har ett av landerts bästa basketlag så när Anton var här drog vi iväg upp till Kansas City för shopping och en natt på hotell för att dagen efter åka till Lawrens och gå på match. Stämningen, ljudet och allt sånt går inte ens att beskriva. Man måste liksom varit där för att fatta. Det är så gött för du behöver liksom inte ens gilla sporten  för att ha en bra tid! KUs basketboll matcher är alltid slutsålda så det var sjukt mycket folk. Det gjorde det inte heller sämre att det var en jämn och spännande match som KU tillslut vann. Efter matchen stannade vi kvar en stund och fick därför träffa spelarna. Alla visste inte att men kunder göra det så det var inte alls mycket folk. Tänker inte skriva här vad jag gjorde för att få ett kort med lagets ”stjärna” Robinsson (obs inget farligt).
Frågor

Just nu är jag jätte trött. Anton har åkte till hawaii och efter som jag inte var i skolan torsdag och fradag plus att var ledig igår fick jag jätte mycket läxor idag. Nu har jag gjort det mästa av det och har suttit i närmare fyra timmar. Jag är helt slut haha! Kan inat fatta att jag pluggade typ såhär mycket varje dag hemma i Sverige... Innan jag berättar om vad jag och Anton gjorde tänkeer jag svara på två frågor jag fick för ett bra tag sedan. Förlåt tjejer för sent svar men här kommer dom!


Från Tova:

Hej Stina!
Jag funderar på att ta ett ubtytesår i 3an (går i 1an nu), här är lite frågor som vore jättegulligt om du svarade på :)

- Gjorde du delstatsval? Isf vilka valde du och hur bestämde du dig för dem?
- Hur tidigt ansökte du?
- Hur är din värdfamilj? Är du mer artig mot dem eller har ni bråkat något?
- Vilken organisation åker du med? kan du rekommendera dem?
- Vilka klasser läser du och vad tycker du om dem?
- Tycker du det är svårt/lätt i skolan?
- Var det svårt att få kompisar?
- Var du väldigt duktig på engelska innan du åkte eller var du "normal"?
- Har du garanterad plats i din skola när du kommer hem? Och när sa du till att du skulle åka, var det efter du blev antagen och så?
- Vilken klass går du i hemma? 2an eller 3an?

Det var alla frågor jag hade nu, svara när du har tid :)

Kram 

-          Jag gjorde delstatsval men jag fick inget av dem. Helt ärligt tycker jag inte att det gör något men jag kände att det var värt ett försök eftersom man får pengarna tillbaka om men inte får något av dem. Mina val var Kalifornien, Florida och North Carolina eller Arizona (har helt glömt vad jag tillslut valde men det stod mellan dom två)
-          Jag var ganska sen. Gick på intervju någon gång i oktober eller november. Gjorde alla papper runt jul för jag hade inte hunnit innan. Efter det var jag tvungen att gå på hälsokontroller och massa sånt. Tror alla mina papper var inne i början är februari.
-          Min värdfamilj är jätte bra! Jag hade verkligen tur för jag trivs jätte bra. Klart att jag var mer artig i början men dom är liksom min familj nu. Jag försöker dock hjälpa till mer här än vad jag gjorde hemma innan jag åkte (förlåt mamma). Vi har inte bråkat men jag brukade aldrig bråka med min ”vanliga” familj heller.
-          Jag åker med STS och det funkar jättebra. Dom är proffsiga och gör enligt mig ett bra jobb.  
-          Jag läser 7 olika klasser och jag tycker om alla utan franska men den är ganska chill. Mina klasser är: Drama, Choir, Am. Historia, Junior English (jag är senior), Algebra 2, Weights och Frensh.
-           Skolan kommer inte vara några problem!
-          Det var svårt att hitta vilka som var ”dina” kompisar men sånt löser sig. Alla kom fram och snackade med mig i början så att hitta någon att äta med osv. var inga problem.Just nu har jag många ritigt goa kompisar.
-          Jag var ganska dålig på engelska men jag är att bra exempel på att man kan klara sig ändå!
-          Ja, jag har en plats på min skola eftersom jag åkte efter ettan.
-          Jag skulle gått i tvåan detta året.

Hoppas detta duger om inte, fråga bara igen! KramFrån Karin:

Hej, jag heter Karin och jag har följt din USA-blogg ett tag! Jag funderar nämligen själv på att åka som utbytesstudent i framtiden. Din blogg har verkligen inspirerat mig ytterligare!!*
Jag har några frågor som det skulle vara jätteschysst om du svarade på!

Först, hur gammal är du? mellan vilka år i den svenska skolan åkte du? Och du måste gå om ett år när du kommer tillbaka va? :)
Sen hur är det med hemlängtan? Är det väldigt jobbigt?
Hur var första dagen på skolan? Behövde du presentera dig för hela klassen? fick du snabbt vänner osv?
Och sista frågan, är det något du skulle rekomendera,hela utbytesstudentgrejen alltså? :D

Ser fram emot att läsa din blogg nu i fortsättningen! kram :)

 Hej Karin kul att du läser min blogg även om jag typ aldrig bloggar. Förlåt för sent men nu kommer    det iaf!
Jag är 17 år (född på hösten 94). Just nu skulle jag gå 2an och åker alltså mellan ettan och tvåan. Tyvärr får jag ta studenten ett år senare men å andra sidan får jag en upplevelse här som inte många får.
Jag hade mest hemlängtan de två första veckorna. Nu går allt bra och jag vill verkligen inte åka hem ännu. Jag trodde det kulle vara värre men det går riktigt bra även om jag saknar mina vänner och min familj.
Första skoldagen för mig var inget vidare helt ärligt. Jag borjade skolan redan efter tre dagar och jag var inte bra på engelska men jag tog mig igenom den och sen dess har allt gått bra. Jag behövde inte presentera mig och det tyckte jag var skönt. Många kom fram och pratade med mig så jag var lättad haha. För mig tog det ganska lång tid innan jag visste vilka som var äkta och inte, men jag fick vänner snabbt och jag har umgåtts med sjukt många random personer. Mitt tips är att ta alla chanser du får och försök att inte döma folk i början. Jag kan lova dig att du kommer hitta vänner och att du inte kommer vara i USA ett år utan att känna att du har kompisar.
Jag kan verkligen rekomndera hela utbytesgrejen. Det är en sjukt rolig upplevelse och man lär sig massor. Får du chansen och det här är något du vill göra ska du helt klart ta den!
Hoppas du fick svar på allt, om inte fråga bara igen! Karm

Anton

Igår hade jag varit här i exakt 150 dagar och tro det eller ej men det var även 150 dagar kvar tills jag åker hem (8 juni, kommer till landvetter 9 så boka dagen!). Vad skulle kunna vara en bättre halva tid present än att ens bror kommer hit? Det var så himla kul att se honom igen! Pat och jag hämtade upp honom på flygplatsen sent igår kväll. Jag var i skolan idag och kom han till min sista lektion. Efter det hade vi en riktigt rolig dag. Jag stannar hemma imorgon och på fredag så vi kan vara med varandra till max. Anton Kommer bara stanna tills söndag så nu har vi fullt schema! På söndag åker han nämligen vidare till Hawaii för att vara där i 3 månader. Låter så kul! Kolla hans blogg på antonhawaii.blogg.se


En bild från min facebook. Orkar inte lägga in bilderna från min kamera just nu så denna får duga.

Pistol

I helgen gjorde vi en rolig och ganska ovanlig grej for en svensk. Vi skot pistol! Brie fick den i julklapp och vi tankte att det kunde vara en rolig grej att gora. Eftersom man inte far skjuta utan licens (vilket jag inte har) inne i staden akte vi ut till en liten bondgard. Att skjuta pistol ar inte det lattaste kan jag saga. Det ar mycket att tanka pa sa jag maste bara skryta lite genom att lagga upp en bild pa min "tavla". Ser ni att jag satte mitten? Ken var stolt och jag ocksa haha! Aven om det var valdigt kul var det ocksa ganska laskigt. Tank att den lilla pistolen kan doda en manniska... Aja att skjuta ar nagot jag i alla fall vill gora igen innan jag aker hem!


(Har ska det vara en bild och det var hela grejen med inlagget men nu funkar inte det sa kolla igen om typ 24 timmar sa ska det vara fixat!)

Virusskyddet pa min dator har lopt ut och darfor anvander jag familjens dator som saknar a, a, o men jag tror ni fattar. Tur att jag far fin besok fran Sverige imorgon som kan ta med sig skivan!

Swedish meatballs

Just nu befinner jag mig I Missouri hos min syster Bries familj. Vi kom hit igar kvall efter en 3.5 timmars bilresa och nar kommer innanfor dorren ropar Hawkins (son pa 4 ar) "vi har gjort svenska kottbullar!". Det var sa himla gott och kandes skont att ata lite svensk mat igen.
Idag har vi gjort en rolig sak med en av Bries julklappar. Berattar mer imorgon nar jag har en svensk data och kan visa lite bilder.

Back to school

Då var lovet slut... önskar det kunde vara några fler dagar men här i USA har man bara två veckor över julen. Det var dock kul att se alla igen och kändes sjukt skönt att komma tillbaka till en ny semester och känna folk och hitta på skolan. Jag kan inte fatta hur jag klarade mig i början för skolan började bara tre dagar efter att jag kom hit och helt ärligt sög jag på engelska. Det känns så skönt att jag har blivit bättre.

Denna veckan är en ganska vanlig vecka. Det ända ovanliga är att jag och Pat drar iväg till Missouri på fredag efter skolan för att hälsa på min värdsyrter som bor där. Nu ska jag gå ner och äta Pats potatissoppa som är jätte god (om någon ville veta) men först en bild på jultröjor om ni inte trodde mig...Tiff, Ashton och Lydia

Sen vill jag också säga att jag taggar nästa vecka så galet mycket!! :D Happyface

Till Tova:
Hej! Du kan maila dina frågor till stina.ahlmark@gmail.com

pics


Lite julafton


Lite rullskor

Jullov

Jullov är ju ändå jullov och vem tycker inte om det? Att ha sovmorgon och bara göra vad man vill är det bästa! Tyvärr är jullovet här i USA bara två veckor… Jag fick lov på efter tisdagen före jul. Hela måndagen och tisdagen hade vi finals vilket innebär prov i alla klasser. Jag lyckades dock le mig ut ur min engelska final genom att vara ledig när genomgången var och le lite fint och säga: ”it’s hard for me since i’m foreign” (tips till andra utbytesstudenter, den meningen funkar alltid). På måndagen frågade några mig om hur min ”christmas sweatshirt” såg ut. Jag trodde de skojja min inte då. På tisdagen hade massa på sig de fulaste jultröjorna man kan tänka sig men kul var det!

Vad har jag gjort nu på lovet? Jag har firat jul, varit med kompisar, åkt rullskor, shoppat, lämnat tillbaka grejer, shoppat igen, ätit på restaurang (förövrigt något man gör väldigt mycket här), gått på bio, gjort bort mig, varit sjuk, kollat på film, skypat lite och massa annat!

Igår hade jag en hel dag med en tjej som heter Lauren. Vi shoppade, spelade just dance (kul men svårt) och avslutade kvällen med Breaking Down. Tror i och för sig att alla sett den men om inte så kan jag tipsa om den.

Idag är det nyårsafton och ikväll ska jag vara med några kompisar. Nu måste jag gå men först GOTT NYTT ÅR!

RSS 2.0