10/30/2011

Har inte skrivit på några dagar, har liksom inte haft tid. I fredag var jag ledig från skolan så Pat och jag åkte väg för att köpa en klänning till snowball. Hittade en jättefin och ganska amerikansk klänning men så ska det va! Ni får se bilder den tredje december för då är det dags. Senare samma kväll var det soccer game. Vi vann och går därför till state! :)


Igår var jag, Kayli och Olivia och shoppade. Vi testade riktigt fula klänningar men hittade även seriösa grejer. Jag köpte bootcat-jeans eller ”amerikanska jeans” som Kayli skulle sagt.


Gårdagens kväll spenderades med Sandra, Lauren och Kayla. Vi åkte till ett ”hunted house”. Skulle dock mer kalla det ”hunted park”. Den var inte jätte läskig men jag är glad att vi åkte dit för det är sånt som är USA. Efter det sov vi över hemma hos Sandra och Lauren.


Igår kände jag hur min röst började försvinna. Imorse när jag vaknade var den nästintill borta. Hoppas verkligen den är bättre imorgon för jag orkar inte vara sjuk från skolan.

Just nu sitter jag i soffan och kollar på ”the ugly truth” som går på TVn. Idag har jag skypat med hela tjocka släkten. De hade släktkalas för min bror och farbror så det var kul att prata med dem. Efter det åkte vi till affären och sen bakade jag ”subwaykakor” för första gången och de blev faktiskt riktigt bra!

(ser inte så goda ut men det är dom)

Senior night

Idag var det footballsmatch även om det är torsdag. Det var sista seriematchen men vi kommer gå vidare så har några matcher kvar. Det var också senior night. Så alla seniors som har deltagit i en sport gick ner på planen med sina föräldrar och tackades av. Jag hade en riktigt rolig kväll med mycket skratt. Nu ska jag sova för klockan är mycket men först en bild på mig och mina värdföräldrar (min värdpappa vet inte att kortet tas).

Football

Så här kan det se ut på en footballsmatch. Inte bästa filmen men såklart gör dom inte mycket bra när kameran är framme...



Nu ska jag dra iväg på en middag för cross countryn. Så jag hinner inte blogga mer just nu.

Cheerleaders

Fillm ville ni ha, film ska ni få!
Denna film är tyvärr den enda jag har på cheerleaders just nu. Imorgon är det match så då kan jag filma lite :)

 

Tack!

Tack så jätte mycket till alla er som läser min blogg. Blir så himla glad när jag läser era fina kommentarer och att ni gillar det jag skriver. Extra roligt är det att läsa kommentarerna från er som ska åka nästa år. Jag hoppas verkligen att jag kan inspirera er! För att bloggen ska bli roligare för er får ni jättegärna skriva till mig om vad ni vill att jag ska blogga om. Innan jag åkte brukade jag alltid läsa bloggar om USA men med var inte alltid jag kunde läsa om det jag själv ville. Låt mig veta så ska jag försöka lösa det för er. Kramar

Uggs

Fick frågan om hur mycket Uggs kostar här och vilken modell jag köpte. Här har ni svaren:


(dom är svartare)

Pris: $ 150

Min organisation

Har som sagt fått lite frågor här på bloggen om vilken organisation jag åker med, för och nackldelar med den osv. Här kommer svaren:

Jag åker med STS i Sverige och AYUSA i USA. Jag är jätte nöjd! Har inte haft så mycket att göra med AYUSA men de placerade mig i en bra familj och på en bra skola så ja kan inte klaga. Jag vet inte riktigt varför jag valde STS . Kollade på EF också men visste några som hade åkt med STS och de var nöjda. Har bara hört bra saker om STS men jag tror alla organisationerna har sina för och nackdelar men helt ärligt vet jag inte skillnaderna mellan dem. Jag är i alla fall jätte nöjd med STS. De är seriösa och har varit med ett bra tag så de vet vad de sysslar. Tror det är viktigt att välja en av de större organisationerna eftersom det då finns en säkerhet om något skulle gå fel.

STS anordnar läger och informationsmöten inför året. Jag var på ett läger i våras. Tyckte det var jättebra för där fick jag träffa andra blivande och gamla utbytesstudenter. Vi diskuterade frågor men gjorde mycket annat kul också. Jag tycker man ska åka på de för det är bra att snacka med folk som är i samma situation som man själv. Det är också roligt nu när jag är iväg att man vet andra utbytesstudenter som man kan höra av sig till då och då.

För mig känns det helt rätt att jag åkte. Jag har lärt mig jätte mycket om mig själv och jag har blivit sjukt mycket bättre på engelska. Jag valde att åka mellan ettan och tvåan eftersom jag var väldigt skoltrött och behövde helt enkelt göra något annat ett tag. Jag kan verkligen rekommendera att åka men man måste vilja det själv. Det är inte en bra idé att åka för någon annans skull, för det är ett stort steg och alla dagar är inte bra dagar. Jag trivs jättebra, har en bra familj både här och hemma men när man är här måste man ta tag i allt själv.

Jag kan bli sjukt irriterad när jag läser på andras bloggar om att detta är det bästa man kan göra och att de som inte åker verkligen missar något. För visst man missar något om man inte åker men åker man missar man saker som händer hemma… För mig och många andra är detta helt rätt men det är inte det för alla. Dock tycker jag att alla som vill och får chansen ska åka! Det är sjukt roligt och fördelarna är fler än nackdelarna. Lita på din magkänsla och go for it!

Hoppas ni är nöjda med svaren, om inte är det bara att fråga igen. Tack för att ni läser min blogg och låt mig veta om ni åker. Blir jätte glad för att ni tycker det jag skriver är bra och jag tror ni kommer klara att åka, bara ni vill!

10/24/2011

Förlåt för att jag inte skrivit på länge men jag har varken haft tid eller ork. Trodde jag skulle få mer tid nu när jag inte tränar varje jag men inte då… istället för att träna har jag nu haft fullt upp med att vara med kompisar, men jag gillar’t!

Igår efter skolan var jag och Sandra och shoppade. Jag köpte bl.a. Uggs. Uggs är det fetaste man kan ha på fötterna denna vinter. Modet här är typ två år efter vad det är hemma så ni måste skicka lite modetips då och då så jag inte är helt ute när jag kommer hem…

Efter shoppingen åkte vi och kollade på football. Kvällen avslutades med att åka partybus (har tyvärr inga bilder för jag glömde kameran hemma). Det var kul att testa på men jag är inte riktigt en dansare så jag vet inte om jag kommer göra det igen, men får nu chansen tycker jag ni ska testa! Bussen såg ut såhär:


Man dansar medans bussen åker runt på vägarna inne i staden.

Hela dagen idag har jag varit på cross country meet. Vi var tvungna att vara där och heja på de som sprang. Vi gjorde riktigt bra ifrån sig. Så vi går till state! Det är det ”största” man kan göra här så tjejerna är riktigt förväntansfulla.


Jag var bara hemma tio minuter innan jag åkte hem till Kylie som hade ett födelsedagskalas. Det var riktigt roligt! Vi var utomhus hela kvällen, det skulle aldrig hända att någon har ett utomhusparty 24 oktober i Sverige haha. Vi åt god mat och hade kul tillsammans så jag hade en bra kväll!


Just det, jag upptäckte idag att jag har kommentarer jag helt missat… ska försöka svara på era frågor imorgon! Pussar

En bra kväll

I lördagskväll var jag och några brudar på konsert. Den var riktigt bra med artister som Jojo, freshmen osv. Innan konserten åt vi på Freddie’s och efter sov vi alla över hemma hos Sky. Jag hade en sjukt bra kväll!




Nu när cross countryn är över kommer jag inte ha någon sport efter skolan förens till våren. För att inte helt tappa formen hag jag och Shayla bestämt oss för att simma två gånger i veckan. Idag hade vi vår första simträning. Jag hade helt glömt bort hur jobbigt det är att simma. Måste haft sjukt mycket muskler när jag simmade för jag blev sjukt trött i axlarna och armarna… benen klarade sig bra så det var skönt. Vi simmade 2 km idag men ska öka på det om ett tag.
Nu ska jag sova, god natt!

10/15/2011

Idag var vi lediga från skolan. Jag var sjukt trött efter att ha somnat halv 4 kvällen innan, så jag tog det lugnt hemma. Det var en av de första dagarna sedan jag kom hit som jag faktiskt bara tog det lugnt, det var sjukt skönt. Natten till idag spenderade jag hemma hos Annika med Sky och Tiffany. Åh vad dom är sköna! Annika var här som utbytesstudent förra året och har varit här i två veckor för att hälsa på. Önskar hon kunde stanna för vi har sjukt kul tillsammans. Vi klickade liksom direkt så det är tråkigt att hon åker hem till Tyskland imorgon…  

Tre bilder på mig, Annika och Sky från kvällens match

XC

Imorgon avslutas ett kapitel av mitt liv… cross country! Åh vilken lättnad haha min kropp är helt slut. Den har sprungit mer mil dessa 6 veckor än vad den någonsin gjort. Benen gör ont och jag är allmänt trött på det, ändå tror jag att jag kommer sakna det lite. Cross countryn har verkligen tvingat mig att komma i form, har inte varit så här välträad på länge. Att ha varit i ett team har varit jätte roligt och jag lämnar som tur är inte teamet förens om två/tre veckor. Det är bara det att JV inte har mer tävlingar. Jag kan verkligen rekommendera andra utbytesstudenter att göra sporter. De gör att tiden går fort, man lär känna många vänner och det håller en i form. Dock är mitt tips att inte börja med cross country om du inte gillar att springa för det är i princip allt du gör…

Skoldagen idag var inte som alla andra. Vi hade något som kallas Community servis day. Medans freshmens, sophomores och juniors målade hus, rensade rabatter, tvättade fönster osv. Lekte vi seniors med små barn. Tror aldrig jag skulle kunna jobba på dagis för jag var helt slut efter haha.

Efter dagens träning hade vi team-middag på en pizza och pasta restaurant. Det var en stor buffé och maten var jätte god.

Imorgon avslutas vår första nioveckorsperiod. Då får vi våra första betyg. Kan inte fatta att jag gått på high school i nio veckor. Det innebär också att vi inte har skola på fredag, me like! Eftersom vi inte har skola på fredag åker jag imorgon efter tävlingen hem till Annika och spenderar tillsammans med några andra tjejer natten där. Kommer bli riktigt roligt!

Tänkte bjuda på tre ”goa” bilder från ett meet för tre veckor sedan (det är okej att skratta).

Homecoming

Lovade ju att jag skulle berätta om homecomingen och det tänker jag hålla. Dagen började med att jag klädde mig i rött och vitt (skolans färger). Jag hade vanliga lektioner på morgonen men de var kortare. Istället för att gå till min sjätte och sjunde timme gick jag till choir för att öva inför konserten. När alla lektioner för dagen (1 timma och 15 minuter före normalt) hade skolans band en ”parad” genom korridoren som vi alla hakade på. Paraden avslutades i baskethallen. Där var det uppträdanden, tävlingar, coatcher som pratade och annat kul. Mycket roligare än vanliga lektioner! När det var över hade cross country en kort träning och sen åkte jag hem för att hinna äta och göra mig i ordning för gamet och dansen.

Vi vann matchen som förövrigt var mot Mulvane. Mulvane är vår ”hatskola” så det är extra viktigt att vinna över dem. I halvtid kom alla homecoming nominerade in på planen. Det var även då ”homecoming queen” och ”homecoming king” utsågs (röstning hade varit tidigare i veckan). När matchen var över gick alla mot skolan där dansen var. Det var roligt men inte det roligaste jag varit på. Jag hade höga förväntningar och den levde inte riktigt upp till det… Tror det skulle vara mycket roligare om jag hade pojkvän. Dansstilen var en blandning av gotia, tryckare och hopp. Efter dansen drog vi som sagt vidare till ihop (international house of pancakes), men det har jag ju redan berättat om. Hoppas ni är nöjda!


Choir

Att vara med i skolans kör här i Rose Hill är faktiskt riktigt roligt! Vi har det som ett ämne så det är inte något jag gör efter skolan. Idag hade vi våran första konsert. Låtarna var inte de bästa men det var kul ändå.



(klänningarna är så sjukt fula haha)

Ihop

Igår efter dansen åkte jag och massa andra till Ihop. Det är en pannkaksrestaurant med sjukt goda pannkakor. Just nu har jag inte jätte mycket tid men jag lovar att berätta mer om homecomingen senare i veckan!


Miranda och Olivia

Min mat

Bonfire

Idag hade jag ett xc-meet… det sög! Mycket vind och damm gjorde att vi varken kunde se eller springa fort. Alla var en till två minuter långsammare än i lördags (jag var en minut och tio sekunder långsammare). Direkt efter meetet åkte jag och Denae och kollade på powder puff, vi fick inte spela men det var kul att se. Kvällen avslutades med ”Bonfire” (tänk er grease men utan cheerleaders som dansar)
'


Who are we?
Rockets!
What are we?
Champions!
How are we going to win?
1-0!
Rose Hill Rockets! Rose Hill Rockets!
¨
Nu är jag så trött så jag inte vet vad, imorgon är det homecoming! Tagga :)

Homecoming

Denna vecka är homecoming-week. Det innebär utklädning i skolan varje dag. Idag var det cowboy/cowgirl, imorgon Star Wars vs. Harry Potter (ingen jag vet kommer klä ut sig imorgon). På onsdag är det accessoarer, torsdag är det ”Stoplight” (singlar gröna, upptagna röda, ”på g” gula) och på fredag är det Red and White.

På torsdag kväll är det ”power puff”, då är det tjejer som spelar amerikansk football. Tyvärr får jag inte vara med eftersom jag deltar i en höstsport. Homecoming dansen äger rum på fredag efter football gamet. På min skola är homecoming dansen inte uppklädd vilket suger… vi kommer bära vanliga kläder. Jag taggar snowbowl (vinterdansen) då ska jag vara sjukt snygg i fin klänning och fina skor!

Idag efter träningen åkte jag och Pat och shoppade. Jag behövde nya skor men hittade lite annat också. Fick också ett paket från mina fina kusiner i Sverige. Har fått riktigt mycket post sedan jag kom hit och det är alltid lika kul!

Tan Line

Dagens cross country meet gik bra! Vädret var perfekt för att springa i. Klarblå himmel, 76 F och inte så mycket vind. Löpning i solen varje dag för med sig både bra och dåliga saker. En bra sak är att jag blir brun! Dock har jag ju strumpor på fötterna vilket innebär att jag numera har en linje...


Jag vet inte hur mycket man ser på denna vidriga bild men jag kan säga att linjen är grovare i verkligheten (Antonia jag vet att du get mig onda ögat nu...)

RSS 2.0