Swedish Meatballs

Dagen lunch:


För ett tag sedan kom Pat hem med ”Swedish meatballs”. Hon hade hittat dom i affären och var jätte glad. Idag var det äntligen dags att testa dem.  Jag var sjukt nyfiken över hur de skulle vara. Kan lugnt säga att det var en besvikelse när jag öppnade locket. Det såg ut som att någon hade ätit dem före mig men de smakade som tur var bättre. Vet inte om jag kommer äta dem igen… men åh vad jag saknar köttbullar och makaroner (Anton, vår specialitet).  

Imorgon är det fredag vilket innebär football! Tyvärr har jag ett meet på lördag så jag kan inte vara ute för sent. Ska nämligen vara i skolan 07.15 på lördag morgon. Mitt sista cross country meet är 13 oktober. Jag kan inte vänta! Bara två veckor kvar :)

Volleyball

Jag tänker inte be om ursäkt för dålig uppdaterig, bara säga att jag vet att jag är världens sämsta bloggare… tror i och för sig ingen är förvånad. Vi kan bara inse att jag aldrig kommer bli en stjärnbloggare. Jag lovar dock att fortsätta och försöka uppdatera er oftare om mitt liv här på andra sidan det stora havet.

De senaste dagarna har jag haft fullt upp (antar att det är min ursäkt till att inte ha bloggat). I måndags efter träningen åkte jag hem och bytte om för att gå ut och äta restaurang men Pat, Ken, Amy och Brook (min värdbror + fru) och några av deras vänner. Jag visste inte att vi skulle äta på en fin restaurang och då medar jag FIN. Så jag var något förvånad när vi kom fram (hade inte duschat men hade som tur var på mig respektabla kläder). Det var på en golfbana och en golfbil hämtade oss nere på parkeringen (typ 100 meter från dörren) och körde oss till dörrarna. Maten var i alla fall sjukt god!

Igår stannade jag kvar i skolan efter träningen för att kolla på vollyboll matcher. Det var seniornight så de tackade av alla seniors i laget. Rockets vann alla tre matcherna. Efter det åkte jag med Jamie och några fler och kollade slutet av killarnas soccergame. Vi vann även den med 8-0 (rockets är bäst i staten på soccer). Innan vi åkte hem stannade vi till på Soinc. Kan bara säga att får ni någon gång chansen att testa raspberry-sprite så gör det!

Iowa

Hemma igen! Kan sammanfatta hur Iowa ser ut i ett ord: majsfält. När vi kom fram på fredagskvällen åt vi en jätte god middag som avslutades med en stor chokladkaka, mums! På lördagen var vi på en kort begravning och på kvällen var vi på en släktmiddag. Min värdpappas släkt är riktigt stor och jag kan inte komma ihåg alla haha. När vi kom hem till Wichita åkte vi direkt till min värdbrors hus och åt middag där. Han har tre små barn, två på fyra år och en på 7 veckor så det var mysigt. Macy utsåg mig till hennes bästa faster haha.

Igår skypade jag med mamma och pappa och Emma, Ida, Vickan, Olivia, Tilda och Matilda. Åh vad jag saknar er! Men jag har det bra och jag vet att ni också har det.

Födelsedag

Idag är det ingen vanlig dag... Det är min födelsedag :D hipp hurra för mig! Jag var bara på två lektioner idag men jag blev firad på båda. Jag gick tidigare för att vi är på väg till Iowa nu, ska vara här över helgen och hälsa på min värdpappas familj. Ska försöka blogg mer senare ikväll men om inte önskar jag er en kalasdag och ät tårta om ni är sugna (jag skulle bjudit om jag var i Sverige). Tack för alla fina grattis på Facebook! Ni gör mig så glad. Kärlek till er <3

Ice

Idag i skolan hade vi information om Graduation. Det var om allt man kan köpa, hur det går till osv. Kan inte vänta haha det verkar så kul. Jag taggar att kasta hatten!

Dagens träning var riktigt hård vi sprang 7.5 miles... jag klarade det, happyface! Efter var jag tvungen att ta ett Isbad för att mina ben ska må bättre. Det var såå kallt! Det kändes som nålar i benen och efter ett tag kunde jag typ inte känna dom.
Här är en sjukt dålig bild på mig och CJ i badet

9/19

Kom nyss hem från skolan. Det har varit en varm dag med en riktigt hård träning så just nu sitter jag i soffan, isar mitt ben (har ont i det) med datorn i knät. Kom på att jag har några bilder från fredagens match att visa er. Kvällen var grym men kall (vet inte om ni i Sverige skulle tycka det men vi gjorde det). Rockets vann med 42-7 så det var fezzt!

Denae

Idag var jag med Denae när hon tog sina senior pictures. Det är en stor grej här i USA! Man ”hyr” en fotograf i några timmar och tar bilder för att minnas året man var senior. Man hänger upp dom på väggen, ätter in dom i album, på sitt graduationparty kan man dela ut dom till sina vänner osv. Jag lärde mig att senior pictures och bröllopsbilderna de är de viktigaste bilderna man tar i sitt liv. Jag tänker vänta med mina bilder till våren, känner att det blir lättast så.

Här är några bilder på Denae som jag tog (jag vet att jag inte är en bra fotograf…)

PastaNight

Ikväll har vi haft PastaNight här hemma. Det är lite av en tradition att ha det kvällen före ett meet.
Vi hade en rolig kväll tillsammans med riktigt god mat!


(har tyvärr inte mer bilder)

Runners

Igår köpte jag nya springskor. Mina fötter är värdelösa så jag hoppas dessa ska bra.


(pappa, jag hoppas du är nöjd)

Kansas State Fair

Idag har jag varit på Kansas State Fair. Jag kan fortfarande inte riktigt säga vad det var men det var en blandning av cowboys, djur, mat, tävlingar, nöjesfält osv. Kul var det i alla fall!






Idag är det också september 11. En mycket viktig dag här i USA. Överallt är flaggor hissade på halvstång och på TV-apparaterna har program om händelsen stått på hela dagen. När vi var på state fairen ropade de plötsligt ut i högtalarna att vi skulle ha en tyst minut för alla som dog denna dag för tio år sedan och det lev helt tyst. Jag tycker det är fint att de uppmärksammar det på det sättet de gör. Tror det har varit sjukt coolt och fint i New York idag.

En månad

För ganska exakt 4 veckor sedan satt jag på sista planet helt ensam på väg från Cicago till Wichita. Då hade jag ingen aning om vad som väntade. Det känns så sjukt att jag varit här i en månad nu… mycket har hänt och jag har haft fullt upp så tiden har gått fort. Jag kan inte fatta att jag redan gjort en tiondel av mitt år här haha.

Igår följde jag med på Rockets Football game, det var inte en hemma match så jag åkte dit med några från skolan. Har tyvärr inga bilder för det regnade största delen av tiden… Fattar ni, det regnade! Det störda är att när det regnar här blir folk sjukt glada. Trots regnet hade vi en jätte rolig kväll och Rockets vann med 34 mot 12.

Nu måste jag sova för imorgon ska jag åka till ”Kansas State fair” ingen aning om vad det är men alla säger att det är grymt så jag hoppas på det!

Frontpage

Inte varje dag man kommer hem och upptäcker att man är på förstasidan av tidningen… idag var en sådan dag. I Rose Hills egen lilla tidning var det idag ett reportage om utbytesstudenterna på skolan, kul! Dock var det en hel del fel stavningar, i tidningen heter jag Stina Anlmark och United States har de stavat junited staters.

Idag var träningen riktigt hård. Vi sprang 2 miles som uppvärmning, 3 x 0.65 miles sprint och sedan ytligare 3 miles tillbaka till skolan. Jag trodde vi var klara efter sprinten men inte då!  
Efter träningen kom coachen fram till mig och sa: Själva löpningen är inget problem för dig, ditt problem är att du är ur form men det ska vi ändra på för jag tror att du kommer kunna bli mycket bättre än såhär…
Vet inte hur jag ska tolka detta men jag antar att mina lata dagar är över och att jag inte längre kommer springa kortare sträckor tillsammans med de två andra utbytesstudenterna i teamet.

Första tävlingen

Då var första tävlingen avklarad. Det var så sjukt jobbigt men jag är nöjd med mig själv. Vi sprang 2 miles i en bana som var upp ner upp ner hela vägen…

Har tyvärr inga bilder från tävlingen men jag kan visa er några från igår när vi tog senior-pictures.

Labor Day

Idag har det varit Labor day här i USA. Det är en högtid men ingen vet riktigt vad vi firar… Jag gillar den för vi har varit lediga från skolan idag och kommer vara lediga imorgon också. Hur gött kommer det inte att bara ha tre dagar i skolan innan helgen?

Runt tolv på förmiddagen idag åkte jag hem till Lauren och var med henne och några andra tjejer från skolan. Vi var där ett tag och sen åkte jag och några av tjejerna till Towne East (east mall) för att shoppa lite. Vi var där ett bra tag, åt kinamat och kollade i affärerna. Olivia och Kalen ska gå på ett liknande ”sweet sixteen party” med tema Jersey Shore, så vi letade klänningar och skor till dem. Själv köpte jag två t-shirts från Hollister att ha i skolan. Detta är bara för er som bryr er, men när jag och Pat var och shoppade i lördags kom en tjej fram till mig inne på Hollister och frågade fall jag gick i skolan och behövde ett deltidsjobb. De sökte nämligen någon som kunde jobba som ”modell” för dem (inte fotomodell), någon som kunde bära deras kläder och hjälpa kunder i affären. Jag skulle verkligen vilja göra det för jag älskar deras kläden men jag var tvungen att svara att jag inte visste om jag fick jobba på grund av mitt visa. Hon tyckte jag skulle kolla upp det och gav mig lite papper om det.  Det här är stört för idag när jag skulle betala för mina tröjor frågar killen bakom disken mig exakt samma sak igen, men han frågade inte Jamie som var före mig i kön... var inte det stört? Antar att jag har Hollister looken eller något sånt ;) haha!

När vi kom hem åkte jag direkt till skolan för att ta senior-pictures för cross countryn vi åkte till en golfbana och jag tror bilderna blev bra. Efter det åkte jag och Denae hem hit för att springa 3 miles och sedan ta ett bad i poolen det var kul!

Nu snart ska jag sova. Imorgon är första cross country meetet… är inte jätte taggad men jag hoppas det ska gå bra!

Här är några bilder från dagen:


Bild 1: Jag och Jaime
Bild 2: Kylie och Bailey
Bild 3: Kalen, Olivia och Kylie
Bild 4: Jag och Jaime

BabyCarrots

Ni som känner mig väl vet att jag kan få dille för vissa saker. Det har varit äggmacka, smörgåsrån, sura nappar osv. Min nya sak i livet är mini-morötter! Jag bara älskar dom... 

 

Min dag

Min dag började lugnt. Jag sov länge vilket jag behövde efter två riktigt tidiga dagar. Macy (ett av barnbarnen) var här så jag Pat och hon tog ett långt och riktigt gött bad i poolen. På eftermiddagen åkte jag och Pat till East Mall i Wichita. Åh vad jag älskar det köpcentrat! Där finns massa bra affärer. Jag hittade riktigt bra grejer så jag är nöjd. Kan säga att jag kommer bli stamkund på Hollister… galet vad mycket snyggt de har där!


Så här ser det ut när jag drar upp rullgardinen. Fint va? Vet inte varför jag har ett nät för det men jag antar att det sitter där av en anledning så jag låter det sitta kvar.

Sov gott mina fina!

Emma Edvardsson

Jag Saknar dig Emma och därför undrar jag:

Om jag lyssnar när du pratar,
inte talar om mig själv.
Om jag säger du är saknad,
men att det spelar ingen roll.
För mycket finns att säga,
om jag hur jag har det här.
Om jag säger jag har tråkigt,
men inte talar om mitt hus.

Om jag ger dig mina tårar,
men är stark när du är svag.
Om jag spelar country music,
på en high school music film.
Om jag är säker på mig själv,
men aldrig är för självgod.
Om jag är ett språkmirakel,
men bara pratar svenska med dig.

Vill du skypa med mig då om sanningen ska fram?
Vill du skypa med mig då, vill du skypa med mig?
Vill du skypa med mig då, om sanningen ska fram?

Om jag inte är så svartsjuk,
inte bryr mig om vad du gör.
Om jag inte är så skrytsam,
men berättar vad jag gör.
Om jag ljuger om mina vänner,
säger att jag är hel ensam.
Om jag väcker dig ur dina drömmar,
Om att jag ska komma hem.

Vill du skypa med mig då om sanningen ska fram?
Vill du skypa med mig då, vill du skypa med mig?
Vill du skypa med mig då om sanningen ska fram?
Vill du skypa med mig då, vill du skypa med mig?
Vill du skypa med mig då?
Vill du skypa med mig då om sanningen ska fram?

Om jag alltid håller med dig,
fast jag tycker du har fel.
Om jag låtsas att jag bryr mig,
när du säger du har mycket plugg.
Om jag skrattar på rätt ställe,
fast du inte är så kul.
Om du tror att jag är ledsen,
kanske tycker du om det.

Vill du skypa med mig då om sanningen ska fram?
Vill du skypa med mig då, vill du ligga med mig?
Vill du skypa med mig då om sanningen ska fram?
Vill du skypa med mig då, vill du ligga med mig? 
Vill du skypa med mig då om sanningen ska fram?
Vill du skypa med mig då?

(Jag vill skypa med er andra också men låten är sjukt intern)

Football game

Ikväll har jag varit på min första riktiga football match. Riktigt kul! Jag var där med Denae och Arin men vi träffade massa andra också såklart. Jag kan inte säga att jag fattde så mycket av spelet men gemenskapen och allt var sjukt bra. Nu väntar sängen (även om klockan bara är 11 här), är galet trött efter en vecka i skolan + två morgonträningar med start 5.45... Sov gott!

 

Ryggsäck

Trodde aldrig denna dagen skulle komma... Dagen då man går tillbaka till att ha en ryggsäck till skolan. Här i USA har alla ryggsäckar. Jag har varit helmobbad när jag gått runt med min "svenska" väska... men inte nu mera för nu har jag också en ryggsäck! Haha



Snygg va? ;)

Svenska Faggan

Kom på att jag glömt av att säga att svenska flaggan är hissad. Nu mera ser man inte bara en amerikansk när man kör in mot huset, jag gillar det!


RSS 2.0