Thanksgiving

Efter lite klagomål på dåligt uppdaterande ska jag nu försöka sammanfatta min thanksgiving. Hela onsdagen lagade vi mat och bakade pajer. Totalt fick vi ihop 10 olika pajer och massa mat. Torsdagen borjade tidigt. Redan kvart över fem ringde klockan. Mina värdsystrar har nämligen startat en liten tradition men fem miles löpning på thanksgivings morgon. Vi alla överlevde! Efter det åt vi frukost på starbuks. När vi kom hem borjade förberedelserna inför middagen. Vi tog fram bord, stolar, dukade och massa annat. Vi var 37 personer här på middag så det var folk överallt. Innan vi åt ställde sig alla i en ring och var och en berättade vad de är tacksamma för. Maten var jätte god, speciellt kalkonen. Det var en perfekt högtid för mig som älskar mat haha. Alla stannade hela kvällen och när jag äntligen kom till sängs var jag helt slut. Fredagen efter thanksgiving kallas black Friday. Då har alla affärerna rea och de öppnar typ 4 på morgonen. Folk är helt galna! Det var bland annat en tant som pepparsprayade alla som kom nära henne för att skydda ett x-box hon ville köpa. Vi åkte inte in förens vid lunchtid eftersom alla galna shoppare åkt hem då. Failad som jag är hittade jag i stort sätt inget på rea men det var kul ändå. I lördags var det statefinal i football class 4A (storleken på skolan). Vi vann! Det var första gången i någonsin så nu snackar alla om det och det är typ fest i hela Rose Hill. Matchen var otroligt rolig att vara på. Vilken stämning! Jag tror jag lyckades få till en liten film som kanske kommer upp här någon dag. Efter matchen åkte jag, pat och ken till en basketmatch där en av deras kompisars dotter spelade. Det var också kul! Min första basketmatch haha. Ken förklarade hur det gick till så nu kan jag det också.

Nu har jag tyvärr inte mer tid för att skriva för snart börjar Victoria’s secret fashion show och Denae kommer över. Ha det bra!

Just det! Kände att jag failade ganska hårt med att smsa folk på talkbox... Så nu ger jag lägger jag över det på er. Mitt nummer är +13166417137. Ni kan ju själva känna lite hur väl ni känner mig. Puss

Fran Megan (:

Hej, hur mar du? Jag mar jatte bra!
I have been practicing my Svenska (: Maybe i'll come visit all of you guys sometime!
Stina is an awesome friend! We have a lot of fun at school. She is braiding my hair right now (:
We are pretty much bestfriends <3 I got socks from Stina's parents today!
Well about me:
I am a cheerleader! I am a sophomore, I've lived here in Kansas my whole life, and i love it. Sweden (Sverige) sounds so much cooler though!
Din Kompis,
Megan 

Mobil

I torsdag la min mobil helt plötsligt av. Har ingen aning om varför men den slutade bara att fungera. Ken (min värdpappa) tog in den till affären och de sa att det aldrig sett ett så dött batteri men att de skulle kolla på det. Idag på förmiddagen skulle han hämta ut den men den funkade såklart inte så hem kommer han med en helt ny telefon och det bästa av allt är att det är en android och jag har laddat ner whatsup! Så alla mina kära vänner med smartphones skriv era nummer så kan vi smsa.

11/18/2011

Jag kan inte fatta att det bara är en vecka kvar till Thanksgiving hur galet är inte det? Det är en högtid jag verkligen har sett fram emot och nu snart är den här. Kan inte fatta att det redan är mitten av november och att jag har varit här i 3 månader.
Thanksgiving är förövrigt min värdmammas favorit högtid så hon går såklart all in med att göra runt 10 pajer. När jag frågade henne vad vi kommer göra svarade hon: Tillsammans kommer vi laga mat, umgås och njut av livet haha.
Hela familjen kommer samlas här hemma hos oss. Jag lovar att uppdatera er mer nästa vecka när jag har varit med om min första.

Tänkte också bara uppdatera er lite kort om vad jag har gjort senaste tiden. Jag har: köpt en vinterjacka, sovit över hos Megan, lärt mig ett cheer (ska visa film när jag får tag på den), kollat på en country gala, tränat, shoppat, varit barnvakt, degat, skypat, kollat Gossip Girl, varit med kompisar, fixat Kaylis hår innan en fest hon skulle på och massa annat. Life is good!


(så här skulle jag se ut om jag var en cheerleader)

Just det! Igår snöade det men det var bara pytte lite. Det är så stört för i tisdags var det varmt oh jag gjorde mina läxor utomhus. För att citera amerikanarna ”welcome to Kansas. One day is hot, the next one is freezing”

Svenska tidningar

Idag var det glädje när jag hämtade posten. Där låg nämligen tre svenska tidningar och svenskt godis och väntade på mig! Godiset är redan borta (Matilda A: det var sura nappar) men tidningarna har jag inte hunnit igenom. Dom ska jag läsa ikväll innan jag somnar. Åh tagga!!



Daniel:
Jag är inte helt säker på betygen men jag tror det är såhär:
A- MVG
B- VG
C- G
D- G-
F- IG
Antar att det är samma som det nya svenska bara att vi har bokstäver och inte siffror.

Our Town with zombies

Nu i helgen har man kunnat gå på teater i skolan. Pjäsen hette ”our town with zombies”. Skådespelarna var bra men själva historian var inte lika bra. Jag är glad att jag gick då det var kul att se några av mina kompisar spela.

11/11/11

Igår var det 11/11/11… Måste nog vara ett av de coolaste datumen någonsin!

Gårdagens skola var inte som alla andra. Skolans footballslag hade match i en stad 4.5 timmar bort. På grund av det ordnades bussar så att alla som ville kunde åka och kolla på matchen. På grund av det var det inte så många i skolan då många åkte iväg och många tog en ledig dag. Jag åkte tyvärr inte med då ingen av mina kompisar åkte. De flesta av tjejerna jag umgås med spelar volleyboll och de hade try outs för klubbvolleybal imorse. Vi som var i skolan gjorde inget seriöst. Är det inte stört att de nästan ställer in skolan för en match? Haha det tycker jag i alla fall… Vi vann så nästa fredag händer samma sak igen och då ska jag med!

Bild från gammal match

Svar på fråga



Hej Amanda!

Som jag har nämnt tidigare är jag jätte nöjd med STS. Har inget jag direkt kan klaga på så jag anser att de gör ett bra jobb. Jag var också orolig att hamna i en håla och jag hade turen att inte göra det. Dock tror jag tyvärr inte någon av organisationerna kan garantera dig från att göra det…

I mitt brev försökte jag vara så ärlig som möjligt. Försök att inte skriva saker som inte är sanna bara för att du vill verka bra, men var inte rädd för att skryta lite ;) Jag tycker att du ska skriva att du vill komma till en större stad där det finns mycket att göra. Då har i alla fall du gjort vad du kan. Försök också att skriva intressant och personligt, ditt brev ska ju trotsallt väljas utav familjen. Glöm inte att ta upp intressen, sporter, musik, mat osv. Berätta också varför du vill bli en utbytesstudent. Jag skrev något med att jag såg fram emot alla högtider och att jag ville se hur det är att bo i ett annat land, med en annan kultur. Skrev också att jag ville lära dem om Sverige och det är något min familj vill ta del av.

Jag kommer inte riktig ihåg allt i mitt brev så jag ska kanske försöka hitta det… Kommer dock ihåg hur svårt jag tyckte att det var. Visste inte riktigt hur jag skulle skriva eller lägga upp det. Tyckte det var otroligt svår att skriva bra saker om mig själv. Kommer också ihåg hur mycket google translate jag använde, haha det är pinsamt när jag tänker tillbaka på det men det är ett hett tips! Jag var som du kanske förstår inte jätte bra på engelska innan, men se så bra det har gått trots allt.

Glöm inte heller att skicka med bilder där du ler (även om det känns töntigt).




Btw. I lördags var det en jordbävning i Oklahoma och vi kunde känna den här… Hur coolt är det inte att jag kände av en jordbävning?! Haha detta var bara för er som bryr er.

 

11/6/11

Min helg har varit bra! I fredags var det soccer game tyvärr förlorade vi men, men. Jag hade i alla fall en rolig kväll. Igår var det football som gällde. Vi vann överlägset även denna gång så nu är det bara tre mer matcher och sen är vi state-mästare ;) Idag var Elijahs födelsedag så vi hade ett litet födelsedagkalas här hemma. Vi bakade, åt och hade en bra stund tillsammans. Vi åt utomhus i t-shirts… sen när kan man göra det i november utan att frysa? I Kansas kan man! Elijah och Drake badade till och med i poolen…

Här kommer en bild på mitt hus utifrån. I veckan ska jag försöka visa några av rummen här inne.

(mitt fönster är det vänstra på övervåningen)

Jonna: Vi skriker ”kom igen killar!”                                              

Megan pratar svenska

StreetStyle



Hett modetips från Rose Hill! Som ni ser är byxorna utsvängda, strumporna färgglada och skorna toffelliknande. I bakgrunden kan ni även se en ryggsäck. Det kan inte bli fel... Go for it alla fashionistor!

OBS! Det är inte mina fötter.

Happy Halloween

Halloween och USA är två saker som hör ihop, och i måndags var den dagen alla barn här älskar! På kvällen är det barn överallt som är ute efter godis. Föräldrar kör sina barn till de "stora" bus eller godis gatorna. Jag, Kayli och Olivia hade planerat att vara hemma hos Olivia och dela ut godis till alla barn då hon bor i ett stort bostadsområde. Kayli skulle vara en banan, Olivia en cowboy och jag en pruttkudde. Tyvärr blev det inte så… När jag vaknade på måndag morgon kunde jag inte få fram ett ljud. Rösten var helt borta och jag hade feber så ingen skola eller vara med kompisar efter blev av. Istället var jag hemma i min ensamhet (ja, tyck lite synd om mig). Kvällen var dock okej. Det kom ju barn även till vårt hus men det blev inte riktigt den Halloween jag hade planerat att ha här i USA.

Här är i alla fall en sjukt ful bild på mig i min kostym:
 

Grattis på födelsedagen!

Idag är det ingen vanlig dag... Det är Antons födelsedag! Grattis bäste bror. Jag hoppas du hade en kalasdag och att du saknade mig <3

RSS 2.0